19min.bg

Феновете на Левски освиркаха Бойко Борисов


Хиляди фенове на Левски се включиха в шествието, подкрепящо изпадналия във финансова криза тим. Те тръгнаха от бул. Тодор Александров и освиркаха правителството, преминавайки пред сградата на Министерския съвет. Скандираха обиди и множество нецензурни реплики към премиера Бойко Борисов, който сам се определи за "болен левскар".
След това шествието под надслов: "Левски, ти си всичко за нас" се спря пред паметника на Апостола в София и завърши при националния стадион Васил Левски.
Там в събота се игра срещата между сините и ЦСКА, завършила при нулево равенство.
Шествието премина мирно и без напрежение, въпреки че бяха хвърлени няколко бомбички.
С него феновете заявиха подкрепа към тима, след като държавата отне лотарийния бизнес на реалния му собственик Васил Божков и той замина за Дубай.
"Хората са мирно настроени. Готвим се за празник. Това е мирен поход към стадиона. Хората искат да изразят любовта си към отбора. Няма никакви предпоставки за инциденти. Това са дните, в които не само България, но и целият свят ще разбере каква е разликата между Левски и другите клубове. Хората отделиха от насъщния си хляб. Това е нещо уникално", коментира изпълнителният директор на тима Павел Колев.
Играчите на Левски обаче не показаха подобни възможности и трудно стигнаха до нулево равенство срещу ЦСКА.
"Червените” имаха повече голови възможности, а последните 20 минути играха и с човек повече, тъй като Нуно Рейш бе изгонен за втори жълт картон.
Бъдещето на тима е под въпрос. Васил Божков не е заявил публично плановете си дали ще продължи да го финансира и под каква форма, след като държавата закрива лотарията му.


Виж видео ТУК!


 


Снимка: OFFNews.bg.