19min.media

Ferrari F1 на Михаел Шумахер от 2006 г. може да счупи рекордите на търг

Очаква се Ferrari 248 F1 на Михаел Шумахер от 2006 г. да бъде продадено на търг през ноември за над 10 млн. долара. Това Ferrari 248 F1, управлявано от Михаел Шумахер, спечели пет победи през сезон 2006 г. във Формула 1. Състезателят се намира в частна колекция, след като е закупен директно от Ferrari през 2007 г. 


Макар че това не е единственият болид от Формула 1, управляван от Шумахер, който наскоро е обявен за продажба, това е един от последните автомобили, които той управлява през сезон 2006 г. - последната му година в спорта, преди да се оттегли през 2010 г. и да се завърне с Мерцедес.



Това Ferrari 248 F1 е петото от осемте шасита, конструирани за 2006 г., и дебютира на състезанието в Имола, четвърти кръг от шампионата. Шумахер заема полпозишън зад волана на автомобила и печели победата - първата му победа в шампионата за 2006 г.

На следващото състезание на Нюрбургринг Шумахер се класира втори, но интелигентната стратегия за питстопове в състезанието му позволи да си тръгне с победата. След това този автомобил е каран на второ място в Гран при на Испания, Великобритания и Канада и се завръща за Гран при на Съединените щати, където Шумахер печели още един полпозишън и още една победа в състезанието.