19min.bg

Фестивална стана Арена

Реновираната зала Фестивална вече ще бъде вече Арена. Изцяло ремонтираното съоръжение бе официално открито на тържествена церемония. Залата вече ще носи името Арена Асикс . Официалното откриване събра десетки от най-добрите ни атлети през годините, олимпийски, световни и европейски медалисти и много от младите ни таланти. На церемонията присъстваха лично министър-председателя Бойко Борисов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.  Премиерът сподели, че неговите правителства са дали вече над 300 милиона за спортна инфраструктура в страната.


Бившата зала Фестивална бе затворена за състезания по лека атлетика от есента на 2011-та година, а шест поредни години (2012-2017) зала Добротица в Добрич приютяваше националните шампионати в зала.


Дългоочакваният ремонт на залата приключи през тази година. Реновирани са пистата, офисите, топлоизолацията, осветлението и седалките на втория етаж в залата и са изградени нови офиси и помещения за облекчаване на тренировъчния процес и състезанията. Залата е снабдена и с ново оборудване за лека атлетика, а всички национални шампионати под покрив за 2018-та са планирани да се проведат в обновеното съоръжение.