19min.bg

Гардиън обяви Григор за герой в приказка за пропилян талант

 Английското издание "Гардиън" посвети материал за първата ни ракета Григор Димитров. Дни преди старта на "Уимбълдън" авторът Якоб Щайнберг припомни победата на най-добрия български тенисист срещу Анди Мъри преди две години.


"Преди две години той победи защитаващия трофея си Анди Мъри, играейки страхотен тенис. Сега Григор е изправен пред опасността да стане главен герой в приказка за пропилян талант", се казва в статията.


"Два дни след триумфа над Мъри, елегантният, чаровен и изключително талантлив Димитров загуби на полуфиналите от Новак Джокович в четири изумителни сета. Състезавайки се срещу бъдещия шампион, той декларира амбициите си да е бъдещ топ играч. Димитров притежаваше всичко: млад, добре изглеждащ, с форхенд от който да ти омекнат краката, с потенциал за суперзвезда. Това бе заменено от тревога и упадък. Бившето дете-чудо на тениса пристигна в Лондон като 39-и в света. Това е пропадане, което трябва да привлече вниманието на всеки млад претендент в тура", пише още авторитетното издание.


От "Гардиън" припомнят, че Димитров е в дълга серия от загуби, а на финала на турнира в Истанбул допусна поражение, след като счупи ракетата си.


Източник: Фокус