19min.bg

Гарет Саутгейт хвърли оставка селекционер на националния отбор на Англия

Гарет Саутгейт реши да се оттегли от поста селекционер на националния отбор на Англия след загубения финал от Испания с 1:2 на европейското първенство в Германия.

"Като горд англичанин, за мен беше честта в живота да играя за Англия и да ръководя Англия. Това означаваше всичко за мен и аз му дадох всичко от себе си. Но е време за промяна и за нова глава. Неделният финал в Берлин срещу Испания беше последният ми мач като селекционер на Англия", казва треньорът пред сайта на английската федерация.

"Присъединих се към ФА през 2011 г., решен да подобря английския футбол. През това време, включително осем години като мениджър на мъжкия отбор на Англия, бях подкрепян от някои брилянтни хора, които ми благодарят от сърце. Не можех да имам някой по-добър до мен от Стив Холанд. Той е един от най-талантливите треньори на своето поколение и е невероятен. Имах привилегията да ръководя отбора в 102 мача. Всеки един от тях се е гордял да носи трите лъва на фланелките си. Отборът, който игра в Германия, е пълен с вълнуващи млади таланти и те могат да спечелят трофея, за който всички мечтаем. Толкова се гордея с тях и се надявам да застанем зад играчите и отбора", допълва Саутгейт.