19min.bg

Гарра ги отнася като малка гара

01/03

Само за 6 мача Гарра Дембеле е на път да сложи в малкия си джоб най-великите голмайстори на Левски за всички времена. 24-годишният тъмнокож французин с малийска кръв наниза хеттрик на Локо (Сф) за победата 3:1 във 2-ия кръг на А група и демонстрира ефективност като на сериен убиец.


Гарра, чиято кариера аха да се сгромоляса през 2006-а, когато по време на проби в италианския Лацио е обвинен в изнасилване и даже арестуван, има нечовешките 9 попадения, откакто дойде на Герена от Локо (Пд). Той вкара три на ирландския Дъндок за общото 8:0 в първите 2 мача за Лига Европа, последваха нови два срещу шведския Калмар в реванша (5:2) в същия турнир. Дембеле се превърна и в черна котка за ЦСКА, като заби за победата 1:0 на старта на сезона, за да дерайлира с тройка Локо (Сф), който биеше Левски пет поредни пъти.     


Такова взривно начало рядко се вижда по нашите терени, като нападателят, който има еднакъв ръст (186 см) с великия тъмнокож стрелец на ПСЖ и Милан Джордж Уеа, записа по-добър дебют за сините от най-големия реализатор в историята на клуба Наско Сираков. Славният капитан на тима пристигна на Герена през 1983 година от Хасково и в първия си сезон с екипа на Левски Сираков вкара само 4 гола в 24 двубоя. Ако продължава вихреното си темпо, скоро (след 4 гола) Дембеле ще отвее и постижението от първия сезон в Левски на друга знаменитост - Георги Иванов. Гонзо, също като Гарра, дойде в Левски от Локо (Пд) през далечната 1997-а. В първата си година в синьо деветката вкара 12 гола в 30 срещи.