19min.bg

Григор Димитров с бърза победа на старта в Монте Карло


Григор Димитров започна успешно сезона на червени кортове, преодолявайки първия кръг на Мастърс турнира в Монте Карло. Българинът се справи с Николоз Басилашвили, който се отказа във втория сет. Това се случи при резултат 6:3, 2:0 в полза на българина.


 


Димитров взе първия сет благодарение на един пробив, а във втория набързо поведе с 2:0 след още един пробив. В третия гейм при 0:40 световният №20 Басилашвили се отказа заради предполагаема травма, каквато не личеше да има в първия сет. В последствие стана ясно, че стана дума за болка в кръста.


 


Григор стигна осминафиналите миналата година в Княжеството и е полуфиналист от 2018-а. Любопитното е, че както миналата, така и през 2018-а, и през 2019-а, Рафаел Надал неизменно спира похода на най-добрия ни тенисист. Това означава, че последният играч, различен от Матадора, който е побеждавал Димитров в Монте Карло, е Ян-Ленард Щруф преди 5 години.


 


Във втория кръг българинът ще играе срещу сърбина Душан Лайович, който надделя над своя сънародник Филип Крайнович с 6:2, 7:6(4).