19min.bg

Грийнууд арестуван по обвинения за изнасилване и побой


Звездата на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд е бил арестуван по подозрение за изнасилване и нападение като част от течащо полицейско разследване по обвинения, направени в социалните мрежи.


 


20-годишният английски национал беше отстранен по-рано от състава на отбора си и остава в полицейския арест, докато разследването продължава.


 


Както е известно, приятелката на нападателя Хариет Робсън го обвини в домашно насилие. Тя публикува видео в историята си в Instagram, на което се вижда как Гринууд я бие, докато кърви. Впоследствие момичето изтри въпросния клип. От полицията веднага стартираха разследване и посетиха дома й. Очевидно събраната информация е била достатъчна, за да бъде извършен арест.


 


„Полицията на Манчестър беше информирана за онлайн съдържание (изображения и видеоклипове), публикувани от жена, съобщаващи за инцидент след физическо насилие. Започнато е разследване и след първоначалния оглед можем да потвърдим, че мъж на 20 години е бил арестуван по подозрение за изнасилване и нападение. Той остава в ареста за разпит. Разследванията продължават“, заяви говорител на местната полиция.