19min.bg

Гришо играе тази вечер с Кукушкин

Григор Димитров ще изиграе тази вечер двубоя си от втория кръг на US Open. Българският тенисист ще се изправи срещу представителя на Казахстан Михаил Кукушкин, който заема 56-ото място в световната ранглиста.


Двубоят между 24-годишния Димитров и 27-годишния Кукушкин е трети на корт №17 и вероятно ще започне около 22.00-22.30 часа българско време, съобщава Дневник.


Преди това на корта, който има телевизионно покритие, трябва да се изиграят две срещи. Давид Ферер и Филип Крайнович стартират в 18.00 часа, а след това е мачът между полякините Агниешка Радванска и Магда Линет.


Димитров и Кукушкин ще се срещнат за трети път. До момента двамата са разменили по една победа. Българинът спечели с 6:2, 6:2 в първия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Маями през 2012 г., а по-късно същата година състезаващият се за Казахстан руснак победи с 6:4, 7:5 в квалификациите на мастърса в Монте Карло.


Днес на корта ще излязат още лидерът в световната ранглиста Новак Джокович срещу австриеца Андреас Хайдер-Маурер, двукратният победител в Ню Йорк Рафаел Надал срещу аржентинеца Диего Шварцман, както и миналогодишният шампион Марин Чилич срещу Евгени Донской от Русия. Именно хърватинът е потенциален съперник на Димитров в третия кръг.