19min.bg

Гришо с нов рекорд - стана №34 в света

Григор Димитров подобри нов рекорд в своята кариера, изкачвайки се до №34  в световната ранглиста. Тенис ракета номер едно на България прогресира с цели 7 места в сравнение с миналата седмица, след успешното си участие на турнира от серията АТР 500 в Ротердам.


В холандския град Гришо достигна до полуфиналите, преди да бъде елиминиран в два сета от бъдещия шампион Хуан Мартин дел Потро.


С успеха си в Ниската земя, българинът извоюва цели 180 точки и се намира на едва 2 места от това да бъде поставен на турнирите от Големия шлем.


Пред него е предизвикателството да защити само 163 точки до старта на Ролан Гарос, а следващото му участие е в Индиън Уелс.


"Чао, Ротердам. Имах наистина труден полуфинал. Дадох всичко от себе си, но Делпо беше твърде добър. Преживяването донесе голям опит за мен и мотивация да работя дори по-усърдно. Изкарах си страхотно в Ротердам и благодаря на всички фенове, които ме подкрепиха, както и на организаторите на турнира за тяхното гостоприемство", сподели Гришо на личния си фейсбук профил.