19min.bg

И дуетът ни в спортната стрелба не успя да прескочи квалификациите в Париж

Антоанета Костадинова и Кирил Киров не успяха да преодолеят квалификациите в стрелбата на смесени двойки на 10 метра въздушен пистолет. Родният тандем остана на 12-о място от общо 17 двойки в надпреварата.


Костадинова и Киров записаха общ резултат от 574 точки, като сребърната медалистка от индивидуалната дисциплина от Токио реализира 288 точки, а Киров записа актив от 286.

Това остави родният тандем на достатъчна дистанция от заветната четворка, която осигурява място за утрешните финали при смесените двойки.

За златото в дисциплината ще спорят тандемите на Турция и Сърбия, които заеха първо и второ място с 582 и 581 точки, а в битка за бронз ще видим двойките на Индия и Южна Корея, записали актив от 580 и 579 пункта.

Така България не успява да преодолее квалификациите на трета дисциплина в спортната стрелба от Олимпийските игри в Париж.

Костадинова и Киров записаха 16-и места в индивидуалните надпревари на 10 метра въздушен пистолет, а с днешната квалификация участието на Кирил Киров на Олимпиадата приключва. Това обаче не важи за Антоанета Костадинова, като сребърната медалистка от последната Олимпиада ще участва и в дисциплината 25 метра пистолет.Квалификациите в тази дисциплина са на 2 август от 10 часа наше време, като за място на финала Антоанета Костадинова ще трябва да попадне сред първите 8.