19min.bg

Искам да отида в Ливърпул: Арне Слот

Треньорът на Фейенорд Арне Слот иска да наследи поста на мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп, призна самият той, като се очаква клубът му и този от Висшата лига да постигнат съгласие скоро, предаде Ройтерс.



Нидерландските медии съобщиха в сряда, че Ливърпул е започнал преговори с шампионите в Ередивизи за привличането на 45-годишния Слот, който има договор с Фейенорд до 2026 година.



"Единственото нещо, което мога да кажа, е, че клубовете преговарят. При това положение аз съм в чакалнята и ще видя какво ще излезе", каза Слот пред ESPN. "За мен е ясно, че искам да отида в Ливърпул. Сега очаквам да видя дали клубовете ще постигнат съгласие. Убеден съм в това. Те трябва да свършат работата си. Това ще стане ясно следващите дни", добави специалистът.



Слот беше свързван с трансфер в Тотнъм миналата година, не предпочете да остане във Фейенорд. Той е хвален за своя иновативен, атакуващ футбол с Фейенорд, довело го до титлата през миналия сезон и до Купата на Нидерландия.



В първия си сезон в Фейенорд Слот закара отбора до финал в новосъздадената Лига на конференциите.



През януари Клоп обяви, че ще напусне Ливърпул след края на сезона след 9 години в клуба, в които отборът спечели Шампионската лига, Висшата лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Купата на лигата и Суперкупата.