19min.bg

Испания и Франция илизат днес един срещу друг в битка за място на финала

Отборите на Испания и Франция излизат един срещу друг в първи полуфинален сблъсък от Евро 2024. Двубоят е тази вечер от 22:00 часа на стадиона на Байерн в Мюнхен.

Испания стигна дотук след три победи в групата си, успех над Грузия после на осминафиналите и драматично 2:1 над домакина Германия след продължения на четвъртфиналите. Тимът на Луис де ла Фуенте е един от малкото атрактивни на шампионата, като спечели много фенове с атакуващия си стил на игра.

В същото време французите са сред разочарованията откъм поведение на терена, тъй като този отбор на Дидие Дешан няма нищо общо с онези селекции от предишните няколко форума, които блестяха в предни позиции. Независимо от това "петлите" стигнаха до полуфиналите, разчитайки предимно на отличната си игра в защита. В групата тимът записа две ремита и една победа, което беше достатъчно за второ място. Последва минимален успех с 1:0 над Белгия на осминафиналите, дошъл след автогол. На четвъртфиналите пък станахме свидетели на скучен дуел с Португалия, спечелен след изпълнение на дузпи. По този начин Франция продължава да има само едно попадение от игра, дело на свой футболист - при това от дузпа. Килиан Мбапе беше точен от бялата точка срещу Полша, а другите два са автоголове - срещу Австрия и Белгия.

"Ла Фурия роха" е в неприятната ситуация да не може да разчита на двама от титулярните си бранители заради наказания. Даниел Карвахал е аут заради червен картон, а Робин Льо Норман ще гледа от трибуните заради натрупани жълти картони. Отделно Педри също няма да играе, но заради травма. В състава на Франция няма такива проблеми, а Адриен Рабио дори се завръща след изтърпяна санкция.

Главен съдия на двубоя ще бъде словенецът Славко Винчич, който ръководи последния финал в Шампионската лига. С този рефер по-рано на Евро 2024 Испания надви Италия в груповата фаза на турнира.