19min.bg

Ицо теши Моуриньо по телефона

Специален разговор с най-специалния треньор в света е имал най-великият български футболист за всички времена Христо Стоичков. Веднага след отпадането на Реал Мадрид на полуфинала на Шампионската лига в 4-ия епизод на Ел Класико Камата, който е легенда на Барса, позвънил на треньора на врага Жозе Моуриньо. Двамата разговаряли 15 минути, като според близки на Ицо той утешавал Специалния.


„Само ти си ми приятел“, възкликнал Мо по телефона. Припомняме, че в интервю за испанската преса Модерния ляв обяви португалеца, който написа история с Порто, Челси и Интер, за „добро момче“, с което “се разбира фантастично, и не го интересува, че работи за Мадрид“.


“Ти си може би единственият човек от двумилионната Барселона, който не иска да ме убие“, каза Моуриньо на Стоичков пак по телефона в навечерието на първата серия от Ел Класико на 16 април. Тогава мачът на Бернабеу за Примера завърши 1:1. Толкова бе  резултатът и снощи на Ноу Камп, който класира Барса на трети финал на Шампионската лига за последните пет години. Каталунците имаха аванс след първия мач със скандалното 2:0.