19min.bg

Извънредният конгрес на БФС ще бъде на 15 март

Българският футболен съюз (БФС) ще организира извънреден конгрес за избор на нов президент на 15 март 2024 г. в хотел Маринела в София. Това беше съобщено след заседанието на изпълкома. До свикването на конгрес се стигна, след като на 26 ноември дългогодишният президент Борислав Михайлов подаде оставка. Той го направи 11 дни след безпрецедентния протест срещу ръководството на футбола и управлението в последните 18 години. Тогава Михайлов заяви, че е "горд от постигнатото" и отправи обвинения към опозицията си и медиите.


В базата на футболния съюз в Бояна се събра изпълнителен комитет, който свика конгреса. Това се случи, след като на заседание беше старият състав на изпълкома от 2018 г., който е вписан в Търговския регистър.


Конгресът ще бъде трети в рамките на по-малко от три години. Извънреден имаше през 2021 г., когато Михайлов победи Бербатов с 241 гласа срещу 230. След това имаше свикан през март 2022 г., който впоследствие беше отменен. В крайна сметка Бербатов проведе сам конгрес, а клубовете, участвали в него бяха изключени. Форумът все пак се проведе на 20 май 2022 г., когато само се прие бюджет на БФС.