19min.bg

Йоана Георгиева трета в серията си в каяка

Йоана Георгиева завърши трета в първа серия на едноместен каяк на 500 метра на олимпийските игри в Париж.

Българката направи добър старт и финишира за 1:55,76 минути.

Първа в серията завърши Ейми Фишер от Нова Зеландия с време 1:49,16 минути.

Третото място на 22-годишната Георгиева означава, че ще се състезава на четвъртфиналите след 14:30 часа наше днес.

Първите две лодки от всяка fот шестте серии отиват директно на полуфиналите.
Георгиева беше със спрени права от Международната агенция за допинг тестване (ИТА) заради пропусната допинг проверка на 15 декември миналата година, но наказанието беше обжалвано пред Спортния арбитражен съд (КАС) и санкцията й беше отменена.

Впоследствие Българският олимпийски комитет (БОК) задейства процедурите, за да осигури участието на Георгиева във френската столица, преди Международният олимпийски комитет (МОК) окончателно да й разреши да бъде на Игрите.


В 11:00 часа започват квалификациите в скока на височина с участието на последния ни лекоатлет Тихомир Иванов. Нормата за финала в събота е 229 сантиметра, но най-вероятно ще се класират 12-те скачачи с най-висок резултат от общо 31 спортисти.


След 12:30 часа е осминафиналът на Семен Новиков в категория до 87 килограма в класическата борба. Негов съперник е етническият руснак Али Турпал Бисултанов, който представя Дания.


Пръв от нашите щангисти на олимпиадата ще стартира Иван Димов. Той е сред 12-те участници в категория до 61 килограма, която започва в 16:00 часа.


Източник: БНР