19min.bg

Когато народът не те иска, трябва да си тръгнеш: Спортният министър

Спортният министър Димитър Илиев призова ръководството на БФС да подаде оставка. Думите му идват след обединението на всички футболни фенове, които са категорично против сегашната власт.

"Най-нормалното нещо е, когато народът не те иска да си тръгнеш, защото те са там заради хората. Това е, което искат хората. Ако някой протестира срещу нещо, най-вероятно има право да протестира. БФС организира и администрира футбола в България. Най-голяма е моралната щета върху хората. Трибуните са строени, за да бъдат пълни, а не да ги държим празни. Аз мисля, че хората, когато ясно казват своето желание, няма нищо лошо човек да отстъпи мястото и да даде шанс на някой, който може би ще се справи по-добре. Смятам, че така е редно.”, заяви Илиев в ефира на bTV по повод управлението на БФС.

„Има много ясни правила, при които Министерството на младежта и спорта може да отнеме лиценза на една федерация. В историята има такива намеси на други министри в други спортове. Всеки опит на държавата да се меси в спортна федерация не е завършвал добре. Аз нямам право да искам оставката, на който и да е президент на федерация”, каза още спортният министър.