19min.bg

Конър Макгрегър получи забрана да шофира за 2 години заради безразсъдното си поведение зад волана

Според съобщения в медиите бившият шампион на UFC Конър Макгрегър е получил петмесечна условна присъда и е бил лишен от правото да шофира за две години заради пътен инцидент в родния му град Дъблин.

В сряда 36-годишният състезател се призна за виновен за едно опасно шофиране и едно небрежно шофиране в окръжния съд на Бланчардстаун в ирландската столица.

Той беше глобен и с 5 000 евро (5 404 долара) за това, което съдията определи като „ужасяваща серия от инциденти с опасно шофиране“.

Нарушенията са извършени през март 2022 г., докато бащата на четири деца е управлявал Bentley кабриолет.

На съда беше съобщено, че Макгрегър е минал на червено, ускорил е навлизането и излизането от движението и почти се е сблъскал с друг шофьор, докато се е движел по кръстовището N4/M50 в Палмерстаун и по Лукан Роуд, като всичко това е било без застраховка и без шофьорска книжка.


След това гардовете спират ММА звездата и конфискуват суперколата му. По-късно автомобилът му е върнат. Съобщава се, че Макгрегър не е успял да представи документите си в рамките на десет дни.

В сряда бившият боец на UFC пристигна в съда със своето Bentley, облечен в син кариран костюм от три части, и седна в галерията за публика, докато не бе даден ход на делото му. Съобщава се, че той не се е обърнал към съда и е седял на подсъдимата скамейка със скръстени ръце по време на цялото изслушване.

Макгрегър беше обявен от Forbes за най-високоплатената спортна звезда в света през 2021 г., когато е спечелил над 165 млн. евро.


Мария Пенчева