19min.bg

Крале на силата №4 ще бъде в Сливен

01/03


По случай честване на Св. Димитър Мироточиви закрилник на Сливен Кирил Вълчев Скалата ще проведе четвъртото издание на шоуто Крале на силата днес от 11.30 ч. пред сградата на С Мол Сливен.

 „Според мен съчетанието на нашето шоу и празника на Св. Димитър не е случаен. Освен като закрилник на Солон Св.Димитър е известен със закрилата си над борците от гладиаторските арени. През 307 година той като градоначалник на Солон е хвърлен в тъмница и подготвен за мъчения от гонителите на християните .през това време най-страшния и садистичен убиец ,който на арената се гаврел с христяни и бил любимец на император Галерий бил предизвикан от млад и силен християнски боец Нестор . Нестор е благословен от Св.Димитър от затвора и побеждава непобедимия до тогава злодей . В злобата си императора го убива на арената и заради християнската си благословия Св. Димитър загубва главата си . Приемам мисията си да събуждам енергията и живеца в млади и стари чрез дружеска спортна надпревара и общуване в живия живот като лекарство ,което да противодейства срещу липсата на живот в реалността и осaкатяване на сетива ,души и тела от съвременната бездушна виртуална матрица .” – разказва автор и водещ Кирил Вълчев Скалата.

За стимул вдъхновение и мотивация пристигат републиканската шампионка по скокове във вода Нинка Вълчева ,многократната шампионка по фехтовка Олесия Познякова и Miss Fitnes Models NIKKA , която ще поздрави участници и публика с музикална програма. Никка ще получи акомпанимент от сирийската танцьорка и модел Мария Асаф.