19min.bg

Красимир Анев завърши шести на 10 километра

  Красимир Анев завърши на шесто място в спринта на 10 километра за мъже в старт за Купата на Международната федерация по биатлон (ИБУ) в Брезно-Осърбле (Словакия). Българинът, който ден по-рано финишира втори в индивидуалната дисциплина на 20 км, повали всичките 10 мишени и измина трасето за 24:23.9 минути. Анев остана на 39.5 секунди зад победителя Едуард Латипов от Русия, който също беше безгрешен на стрелбището. Руснакът финишира за 23:44.4 минути.
Още двама българи участваха в състезанието. Димитър Парталов е 38-и с една грешка, а Владимир Оряшков е 87-и с 3 пропуска на стрелбището.



Вчерашният състезателен ден от световната купа по биатлон в Преск също не мина без българско участие. Щафетата ни в състав Михаил Клечеров, Димитър Герджиков, Владимир Илиев и Антон Синапов завърши на 11-о място на 7.5 километра. Националите финишираха надпреварата с време 1:15:58.2 часа и изостанаха с 3:48.4 минути от победителите от Норвегия.
Илиев, който беше на трети пост в щафетата, не допусна грешка в стрелбата и беше най-бърз от българите, докато Клечеров и Синапов не успяха да свалят по две мишени. Седемте неточни стрелби на Герджиков оставиха родния състав извън челната десетка.



Победата изравни Норвегия с Русия, като двата отбора имат по два успеха от началото на сезона преди най-важните стартове за годината. Световното първенство е насрочено за дните между 3-и и 13-и март в Осло.