19min.bg

Кристиано Роналдо е най-популярният спортист на планетата

Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо е най-популярният спортист в света, изчисли ESPN в своя класация.Той оставя зад себе си баскетболната звезда ЛеБрон Джеймс и големия си съперник на футболния терен Лионел Меси от Барселона.


Класацията е изготвена от спортния медиен гигант ESPN, който е взел предвид различни фактори, определяйки челната десетка. Сред тях са получени приходи под формата на рекламни договори, последователи в социалните мрежи и търсения в търсачката на Google.


Под внимание не са взeмани твърдите заплати на спортистите.  През миналата година португалецът е генерирал повече от 500 милиона долара посредством продажби за Найк. Освен това,  Кристиано пусна и собствена деним линия, с което разшири присъствието си в света на модата.


Присъствието му в социалните мрежи също е впечатляващо. Кристиано има повече от 120 милиона последователи във Фейсбук, докато тези в Туитър наброяват малко повече от 50 милиона. В Инстаграм голмайсторът на лос меренгес е следван от 102 милиона души. Той е втората най-следвана личност изобщо в тази социална мрежа след Селена Гомез.