19min.bg

Левски взе баража и ще играе в Лигата на конференциите

Отборът на Левски спечели последната квота за Европа и ще играе в Лигата на конференциите през следващия сезон. Бразилската звезда на сините Уелтон донесе победата с 2:0 над Арда в баража между четвъртия и седмия в класирането на Първа лига на стадион Георги Аспарухов. Той отбеляза и двата гола, като първо се разписа в 36-ата минута с красиво изпълнение, а след това удвои в 58-ата минута с глава.


Столичани напълно заслужено спечелиха срещата и продължават да нямат поражение в баражите за Европа, след като това бе четвърти успех от четири опита през последните седем години за тях. Така 26-кратните шампиони се присъединиха към първите три клуба в елита - Лудогорец, ЦСКА - София и ЦСКА 1948, които вече имаха гарантирани места за евротурнирите.


Около 10 000 фенове на столичани пристигнаха на Герена, за да подкрепят домакините и напуснаха доволни срещата, като се надяват през следващите седмици да има положителни промени в клуба и да мечтаят за нещо много по-сериозно от бараж през следващата кампания.