19min.bg

Любо Ганев: Няма никаква мотивация, броим годината за нулева

След провала на Световното първенство по волейбол вицепрезидентът на Федерацията Любомир Ганев призна, че на националите им липсва мотивация.


„Наистина виждате, че няма почти никаква мотивация за игра, нищо не се получава, не ни върви, не смеем да рискуваме, дори когато имаме пълно основание да го правим. Надявам се, колкото се може по-бързо, да свършва тази година и да мислим догодина за Световната лига, за европейско първенство и всички състезания, които ни очакват“, заяви Ганев пред TV7.


Според него тази година трябва да я броим за нулева. „Много държави са имали нулева година. Полша – миналата, Италия – тази. Има и други страни. Наистина, случва се. Годината тръгва и се появяват и малшанс, и травми или пък неправилно изиграване на някои важни топки в мачовете“, завърши Ганев.


Селекционерът на отбора Пламен Константинов също изрази разочарование от своите играчи. „Разочарован съм от моя отбор. Отборът ми не показва нивото, което би трябвало да показва. Това наистина ме притеснява“, коментира  Константинов.


Припомняме, че България стигна до втория етап на първенството, но съкрушителни загуби от Канада, Русия, Бразилия и Куба оставиха Андрей Жеков и компания без никакви шансове за класиране в Топ 6.