19min.bg

Лудогорец победи ЦСКА-София и го свали от върха

Лудогорец свали ЦСКА-София от върха в Първа лига, след като го победи на собствения му стадион с 1:0. Шампионите от Разград изиграха добър мач, ограничиха шансовете на домакините и взеха психологическо предимство в битката за титлата.


Единственият гол в мача отбеляза Игор Тиаго в 66-ата минута.


С победата Лудогорец прекъсва серията от 16 поредни двубоя на ЦСКА-София без поражение. Тя започна през октомври именно в среща с Лудогорец.


В същото време шампионите записаха шести последователен двубой в първенството, в който печелят след завръщането на Ивайло Петев на треньорския пост.


Съставът от Разград излиза на върха в Първа лига с преднина от една точка пред червените.


До края на редовния сезон остават два кръга, в които Лудогорец има домакинство на Берое и визита на Ботев (Пловдив), а ЦСКА ще гостува на Хебър (гост) и ще приеме Ботев (Враца). Лидерът след редовния сезон ще бъде домакин на другия отбор в плейофите.


Мачът на Българска армия беше белязан от пълни трибуни, но и не толкова качествен футбол. Съдията Георги Кабаков показа общо 13 жълти картона, а нарушенията бяха близо 50. За сметка на това точните удари в срещата бяха само четири.


В пореден важен мач ЦСКА-София показа липса на идеи в атака, както се случи и в дербито с Левски. Съставът на Саша Илич допусна гол за пръв път след пет поредни сухи мрежи.