19min.bg

Лудогорец започва атаката на ШЛ срещу черногорци

Шампионът на България Лудогорец ще играе с Младост (Черна гора) във втория предварителен кръг от Шампионската лига, отреди днешният жребий. Тимът от Разград ще бъде домакин в откриващия мач. Първата среща на орлите ще се състои на 12/13 юли, а реваншът - на 19/20 юли.



Отборът на Младост е воден от местния специалист Никола Ракойевич - Пецо. Най-големият успех на клуба на международното поле е през 2013 година, когато достига до третия предварителен кръг в Лига Европа. Там обаче черногорците отпадат от Севиля след загуби с 1:6 и 0:3.



От другите ни участници в турнирите на стария континент отборът на Левски, който единствен от представителите ни в Лига Европа ще започне участието си от втория квалификационен кръг, ще играе с Марибор (Словения). Сините гостуват в първия мач на 14 юли, а седмица по-късно е реваншът в София.



Берое Стара Загора пък ще се изправи срещу босненския Радник (Биелина) в първия квалификационен кръг от Лига Европа. Заралии, които честват своя вековен юбилей тази година, ще бъдат домакини в първия двубой на 30 юни. Реваншът в Биелина е седмица по-късно - на 7 юли. При успех над босненския тим Берое ще се изправи срещу победителя от двубоя между Атлантас Клайпеда от Литва или ХИК Хелзинки от Финландия.  На 30 юни и 7 юли играе и последният от българските евроучастници Славия София, който ще се бори с полския Заглебие. При евентуален успех в първия кръг белите ще се премерят сили със сръбския Партизан, където са Валери Божинов и Иван Бандаловски.