19min.bg

Мачовете от Бундеслигата ще бъдат подновени следващата седмица

Германският футбол ще се завърне следващата седмица, обяви местната футболна лига (DFL). Първите двубои ще са на 16 май от програмата за 26-ия кръг.


Сред тях попада и дербито между "Борусия" (Дортмунд) и "Шалке".


Лигата посочи, че футболните мачове се подновяват при следването на строг протокол. В основата му е залегнало недопускането на публика на стадионите.


Двубоите от германското първенство бяха спрени в средата на март заради разпространението на коронавируса. Наскоро отборите започнаха тренировки, а преди ден Бундеслигата получи зелена светлина да се поднови след конферентното обсъждане на мерките в страната между канцлера Ангела Меркел и премиерите на 16-те провинции.


Хегемонът от последните години "Байерн" е начело с 55 точки, следван от "Борусия" (Дортмунд) с 51, "Лайпциг" с 50 и "Борусия" (Мьонхенгладбах) с 49.


Бундеслигата става първото от водещите първенства, което се завръща. В момента продължава разглеждането на вариантите в Англия, Испания и Италия, докато сезоните във Франция, Холандия и Белгия бяха обявени за приключили, предаде Дневник.