19min.bg

Ман Сити иска Меси

Милионерите от Манчестър Сити са решени да привлекат в състава си звездата на Барселона Лионел Меси като за целта са готови да строшат на пух и прах всички досегашни рекорди във футбола.



Според таблоида Мирър офертата на Гражданите за аржентинския ас е на стойност от умопомрачителните 200 милиона паунда. 4За сравнение това са повече пари от тези, които руската Лукойл плати, за да стане собственик на бургаската рафинерия Нефтохим. БТК и Булгартабак също бяха приватизирани за по-малко", предаде Офнюз.



Освен това офертата е обвързана и с невероятна щедрост към футболния магьосник. Тимът от Манчестър е предложил на футболиста седмична заплата от половин милион паунда. Тази сума по обменния курс на БНБ е равна на 1,135 милиона лева.



Надеждите на Сити са, че контрактът на Меси изтича през 2018 г. и че той ще предпочете да играе при бившия си треньор Пеп Гуардиола, който сега води отбора от Манчестър. Освен това през лятото Барса ще рискува много ако не постигне споразумение за нов договор с 29-годишния аржентинец, защото само след 12 месеца каталунците могат да останат с празни ръце от правата за звездата си.