19min.bg

Манчестър Юнайтед и Интер на полуфинал в Лига Европа

Манчестър Юнайтед се класира за полуфиналите на Лига Европа. Отборът на Оле Гунар Солскяер победи ФК Кохенхаген с 1:0 в Кьолн. Единственото попадение бе дело на Бруно Фернандеш от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Марсиал. Срещата завърши 0:0 в редовното време, а португалецът се разписа в 95-ата минута.

"Червените дяволи" изиграха силен мач и създадоха множество положения, но вратарят на датчаните Карл-Йохан Йонсон направи поредица от фантастични спасявания. Тимът Солбакен имаше своите моменти, като стигна до някои добри възможности, но те бяха далеч по-малко от тези на съперника.

Сега Ман Юнайтед чака победителя от двубоя между Уувърхамптън и Севиля.

Двата отбора не отделиха много време за предпазливост и започнаха на висока скорост. Отборът на Солскяер владееше повече топката, но бързите атаки на датчаните бяха по-опасни.

В 13-ата минута ФК Копенхаген бе можеше да открие резултата. Байи успя да блокира Дарами в наказателното поле. 18-годишният талант всъщност е голям фен на "червените дяволи". Няколко минути по-късно защитата на Ман Юнайтед отново бе изправена на нокти. Нелсон спечели въздушен двубой, а Уилямс трябваше да изчиства почти от голлинията.


Атаките на датския тим продължиха да тормозят съперника и в 18-ата минута като по чудо топката не се озова в мрежата зад Ромеро. Дарами финтира Байи в наказателното поле, но ударът му бе отклонен от Магуайър. Последва разбъркване и опит за нов удар, но отбраната на Юнайтед успя да изчисти.

Тези ситуации накараха тимът на Солскяер да се събуди и в следващите минути той вдигна темпото и подобри играта си. След центриране Фернандеш бе на отлична позиция, но ударът му с глава мина над вратата.

След като топката напусна терена, съдията много уверено посочи бялата точка за дузпа. Малцина разбраха какво е провокирало решението, вероятно за падане на Марсиал. Играчите на Ман Юнайтед също бяха объркани. Реферът обаче бързо отмени решението. Ситуацията бе разгледана с ВАР, а на повторението се видя, че няколко играчи на английския тим бяха в засада.

В тези минути обаче "червените дяволи" натиснаха и няколко добри атаки не завършиха успешно, тъй като последното подаване или удар не бяха удачни. В 37-ата минута Байи успя да се намеси и да блокира Дарами, който бе на прекрасна позиция.

Малко преди почивката се разигра нова драма. Първо Марсиал се размина с топката след отлично центриране на Уан-Бисака. Секунди по-късно Грийнууд бе изведен зад защитата и с диагонален удар прати топката в мрежата. Разглеждане със системата за видеоповторения показа, че той е бил в засада и попадението бе отменено.

Манчестър Юнайтед започна силно второто полувреме и имаше по-сериозно превъзходство. В 57-ата минута второ попадение на "червените дяволи" бе отменено поради засада. Грийндууд се освободи отлично и отправи хубав удар, а топката се удари в гредата. Рашфорд прати кълбото в мрежата при добавката, но той бе в положение на засада.

При следващата добра ситуация Грийнууд не успя да се възползва, а в 63-ата минута отново гредата спря отбора на Солскяер. Силен удар на Бруно Фернандеш завърши в дясната греда.