19min.media

Маса: Хамилтън е под напрежение, аз няма какво да губя

Бразилецът очаква силна подкрепа на пистата у дома


Пилотът на Ферари Фелипе Маса е на мнение, че напрежението преди последния старт за сезона във Формула 1 пада изцяло върху неговия съперник и фаворит за титлата Люис Хамилтън, съобщи Gpupdate.net.
Както е известно Маса изостава на 7 точки от Хамилтън, поради което шансовете му да стане световен шампион са минимални.
„Вярно е, че аз имам далеч по-трудна задача от Люис, имайки предвид точките на двамата до момента. Моята задача за уикенда обаче е далеч по-проста. Аз ще се опитам да спечеля състезанието в неделя, като се надявам Кими да е до мен на подиума. Единственото, за което мисля сега е победата. Световната титла не е в моите ръце и не мога да направя нищо повече, освен да спечеля в Бразилия. Цялото напрежение ще бъде върху Люис, особено като се сетите какво се случи в Бразилия миналата година. Нашите коли винаги са се представяли много добре на „Интерлагос. Не се притеснявам, защото нямам какво да губя”, категоричен е Маса. Той вярва, че ще бъде сериозно подкрепян от неговите сънародници.