19min.bg

Мбапе отказа да продължи договора си с ПСЖ


И Килиан Мбапе, след Меси и Неймар, е изпратил писмо до ръководството на ПСЖ, за да съобщи, че няма намерение да подновява договора си с клуба. Настоящият контракт изтича през юни 2024, а освен ако не подпише нова сделка, 24-годишният нападател може да си тръгне като свободен агент догодина. Според Гардиън ръководството на ПСЖ не е приело добре новината, тъй като е смятало, че преговорите за продължаване на договора вървят.


Мбапе беше близо до трансфер в Реал Мадрид миналото лято, но след дълги преговори реши да остане в ПСЖ и подписа нов договор през май 2022 г.. Реал ще търси нов нападател, след като Карим Бензема напусна тима и подписа с шампиона на Саудитска Арабия Ал Итихад.


От ръководството на ПСЖ имат намерение да продадат играча това лято, защото иначе той ще си тръгне като свободен. Цената на 24-годишния ас е около 150 милиона евро.


Миналата година Мбапе говори открито за трансфер в Реал: "Имам голямо уважение към президента Флорентино Перес и към Реал Мадрид. Искаха да направят много, за да бъда щастлив. Благодаря им за това, благодаря и на феновете. Надявам се да ме разберат защо избрах да остана в ПСЖ”, каза тогава френският национал.
Президентът на френския гранд Насер Ал-Хелаифи е бесен от случващото се. Той дори обмисля да уволни спортния директор Луис Кампос, на когото е разчитал да доведе до успешен край преговорите за новия договор на Мбапе.