19min.bg

Министерството на спорта алармира за изчезнала документация по проект с БФС


Министерството на спорта (ММС) обяви, че са изчезнали важни документи, свързани с финансово подпомагане на Българския футболен съюз (БФС). Става въпрос за проект по програма на министерството за домакинства на международни спортни състезания.


 


Конкретният проект е този, който футболният съюз е подал за финансово подпомагане през 2014 г. Преди седем години България прие европейското за юноши до 17 г. в Бургас, Созопол, Сливен и Стара Загора, а държавата отпусна 818 000 лева.
От ММС определят изчезването на проекта за "безпрецедентно".


 


"В тази връзка има сериозни съмнения за незаконосъобразни действия от страна на служители на ММС, допуснали изчезването на проекта, който е неразделна част от договора, сключен между ММС и БФС, за предоставяне на целеви финансови средства в размер на 818 000 лева за организация и провеждане на Европейско първенство за юноши до 17 г. през 2015 година", гласи информацията в сайта на министерството.


 


От там уточняват, че "с цел абсолютна публичност, прозрачност, законосъобразност и изкореняване на порочни практики, осъществени в ММС, незабавно ще бъдат сезирани