19min.bg

Младежкият национален отбор вкара 6 на Естония

Младежкият национален отбор по футбол победи с 6:0 Естония на стадион Александър Шаламанов в мач от квалификациите за Евро 2025. И шестте гола бяха отбелязани през второто полувреме. Мачът премина под засилени мерки за сигурност, предприети от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) заради протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз (БФС) миналата седмица.

През първото полувреме България имаше предимство, но не успя да отбележи. Националите откриха резултата в 50-ата минута след гол с глава на Георги Николов. Десет минути по-късно той отбеляза второто си попадение след пас от Никола Илиев. Автогол на Роберт Вееринг направи резултата 3:0, а Асен Митков отбеляза четвъртия гол за България. Николов оформи хеттрика си в 85-ата минута, а Роберто Райчев отбеляза за 6:0.

"Този отбор започна своето развитие от първия мач срещу Естония, който беше коренно различен. Поздравявам ги за това, че израстват с всеки мач и се вижда възходяща градация. Не помня кога за последно младежкият отбор е бил с 6:0. Тези момчета имат голямо бъдеще, стига да имат и късмет. Той ни липсваше в някои от мачовете", каза селекционерът Александър Димитров.

България е на трето място в групата с 9 точки от 6 мача. Лидер с 12, но само след 4 срещи е Полша, а Германия е с 9 точки от 3 мача.