19min.bg

Над 10 хиляди чакат Григор на финал в София

Финалът на Откритото първенство на София по тенис може да събере рекордна аудитория за турнир от сериите АТР 250, пише Тема Спорт. Оказва се, че вече са изкупени всички билети за решителния двубой за титлата в неделя в Арена Армеец. Това означава, че в най-голямата зала в България ще има над 10 хиляди зрители. С подобен капацитет не могат да се похвалят останалите турнири от това ниво в световен мащаб.


Участието на Григор Димитров в София увеличи до такава степен интереса към надпреварата, че от днес вече не можеха да се намерят билети за финалния сблъсък. Очакванията на феновете са, че именно най-добрия ни тенисист ще стигне до мача за трофея и желаещите да видят как го печели надхвърлиха предвижданията дори на организаторите.


Григор започва участието си в надпреварата от втория кръг в четвъртък. Той ще разбере първия си съперник днес, когато ще стане ясен победителя от 1/8-финалния двубой между Йежи Янович и Дуди Села.


Междувременно българите Димитър Кузманов и Александър Лазов се класираха за четвъртфиналите в турнира по двойки в София. Кузманов и Лазов не допуснаха пробив и се наложиха над Ариел Бехар (Уругвай) и Андрей Василевски с 6:4, 6:7, 10-7 след 93 минути игра на централния корт в зала Арена Армеец.