19min.bg

Надал, Мо Фара, Ласло Чех също с допинг


Легендата на британската лека атлетика и неколкократен олимпийски шампион, включително в Рио, Мо Фара е поредният носител на титла от Острова, разкрит за употреба на допинг. След като WADA призна, че информацията, изтекла след хакерска атака, е абсолютно достоверна, но че няма да вземе мерки и отличията няма да бъдат взети, както се прави в други такива случаи, светът се пита много неща. На първо място – защо британските шампиони са тъй болнави, че се стига до удивителния абсурд да се разрешава използване на ЗАБРАНЕНИ препарати. Нали спортът е здраве!



Никой не е учуден, че и испанският тенисист Рафаел Надал е също част от списъка. Също като сестрите Уилиамс, и той отдавна е подозиран. Сега просто хакерите извадиха истината на бял свят.



Унгарският плувец Ласло Чех е друга олимпийска звезда и медалист в компанията. Общо в листата на хакерите, която е четвърта поредна порция от явно огромния списък хитреци, заобиколили правилата, важащи за всички други, присъстват общо 27 имена на спортисти от Аржентина, Белгия, Канада, Дания, Испания, САЩ, Бурунди, Франция и Великобритания.




Руският президент Владимир Путин използва награждаването на неговите паралимпийци на специално организираните след отстраняването им без доказателства за използване на допинг от игрите в Рио, за да осъди хакването на WADA. Той обаче изрази възмущение и от двойните стандарти в спорта, които позволяват на едни звезди да бъдат разрешени забранените вещества, защото са звезди, а други само по подозрение да бъдат отстранявани от състезания. Британицът и председател на Световната асоциация на лекоатлетическите федерации и олимпийски шампион от Москва Себастиан Коу пък защити представителите на своя спорт, уличени за употреба на допинг с позволението на WADA, като се опита да ги оневини за мошеничеството им.