19min.bg

"Най-красивата мотористка“ в Русия загина при катастрофа в Турция

Моделът на мотоциклет и инфлуенсър в социалните мрежи Татяна Озолина, известна на милиони фенове като „MotoTanya“, е загинала при пътнотранспортно произшествие в Западна Турция.

38-годишната Озолина е била отклонена от гръцката граница миналата седмица. Първоначалният ѝ план беше да направи лятна обиколка из Западна Европа, но властите на страната членка на ЕС не позволиха на мотоциклетът ѝ да премине в блока.

В понеделник, когато пътувала в компанията на други двама мотористи, Озолина загубила контрол и се блъснала в преминаващ камион, съобщава телеграмният канал Baza, позовавайки се на местни източници. Тя е починала преди пристигането на парамедиците.

Инцидентът е станал близо до Милас, на около половината път между столицата на провинция Мугла и популярния крайбрежен курорт Бодрум.



„MotoTanya“ има около пет милиона последователи в TikTok, около два милиона в YouTube и още 960 000 в Instagram. Последната ѝ публикация във всички платформи беше кратък клип от гръцко-турската граница, в който се оплакваше, че ЕС не пуска мотоциклетът ѝ да премине.


 Мария Пенчева