19min.bg

Наказват жестоко Локо (Сф)

Отборът на Локомотив (София) е заплашен с лишаване от домакинство за поне две срещи заради съботните скандали на хора от клуба с рефера Христо Ристосков през почивката на двубоя с ЦСКА, съобщи sportal.bg.


Както е известно лично президентът на железничарите Николай Гигов, вбесен от отсъжданията на съдията, слезе при него в тунела и му потърси сметка за неотсъдена дузпа, а за капак нарече Ристосков тъпанар. Това накара армейският наставник Димитър Пенев да изригне след равенството между двата отбора (1:1), че мачът е бил решен в коридора, а бранителят на червените Кирил Котев директно заяви, че е видял с очите си как хора от Локомотив са влизали в стаята на арбитрите. Тези действия на Гигов могат да му излязат твърде скъпо, тъй като има голяма вероятност следващите две официални домакински срещи на Локо срещу Левски (за Купата на България) и Славия да се играят на неутрален терен.


Това обаче ще стане само, ако Ристосков е написал в своя доклад, че Гигов, изпълнителният директор Иво Тонев или други лица са влизали в съдийската стаичка, както твърдят от щаба на ЦСКА. При положение, че скандалният рефер не е споменал подобно нещо, а е описал само обидата към него, Локомотив ще се размине с 5 000 лева глоба.