19min.bg

Не спирайте футбола, клубове ще фалират: БФС

Изпълняващият длъжността президент на Българския футболен съюз (БФС) Михаил Касабов призова премиера Бойко Борисов да не прекратява футболните първенства, защото клубовете са заплашени от фалит.


В отворено писмо до Борисов и министрите на спорта и здравеопазването Красен Кралев и Костадин Ангелов от БФС пишат, че трябва да се изиграват планираните срещи от есенния дял в първенството до 20 декември, а кампанията да се поднови през втората половина на февруари 2021 г. (ако обстановката позволява) "с цел запазване на жизненоважния ритъм в системата на българския футбол".


От футболната централа посочват като аргумент и потенциалните тежки финансови и кадрови загуби за футболните клубове у нас.


Българският футболен съюз подкрепя и отвореното писмо на президента на волейболната федерация Любомир Ганев, който също призова да не се преустановяват спортните първенства.


В писмо до спортния минстър Красен Кралев председателят на федерацията по баскетбол Георги Глушков помоли за "подкрепа към професионалния спорт в България, който е обречен на фалит и необратими последици при приемане на подобна заповед".


В понеделник здравният министър Костадин Ангелов предложи да бъдат спрени спорните колективните спортни мероприятия, но решението предстои да бъде взето от правителството.