19min.bg

Незнайно кой и как пречел на Гришо за нацтима, той искал да играе

Григор Димитров има желание да играе за България в турнира за купа Дейвис, но още не е решил дали да е през 2019 г. Това твърди българският мениджър на тенисиста - Георги Стоименов, цитиран от Дневник. Той допълва, че "през годините различни фактори не са му позволявали да играе" за националния тим.


В четвъртък, ден след като бе изтеглен жребият за тазгодишната купа Дейвис, противопоставил нашите на състава на Южна Африка (начело със световния №5 Кевин Андерсън), капитанът на тима ни Тодор Енев изрази надежда, че Димитров ще помогне в тези двубои. Още повече че след преформатирането на турнира България се изкачи служебно във II група на зона Европа/Африка, където не е била от 2016 г.


Димитров не е играл за България от 2015 г., когато спечели един мач на сингъл в двубоя с Люксембург. Именно това му осигури правото да участва на олимпиадата в Рио и чек за 100 000 от Найк, ако се вярва на статистиката. Сега регламентът е същият: освен по ранглиста, тенисистите ще се класират за  игрите в Токио, ако са играли за националния си отбор поне веднъж през 2019 или 2020 г. Така нищо чудно да видим хасковлията отново да участва за България след пауза от 4 години.