19min.bg

Обявиха Топ 10 за Спортист на годината у нас

Станаха ясни имената на спортистите, които попаднаха в Топ 10 на анкетата за Спортист на годината за 2016-а.В престижната класация попаднаха националът ни по баскетбол Александър Везенков, най-добрите ни тенисисти Григор Димитров и Цвети Пиронкова, бронзовата ни медалистка от Игрите в Рио Елица Янкова. Сред останалите номинирани личат имената на спринтьорката Ивет Лалова, боксьорът Кубрат Пулев, носителят на световната купа по сноуборд Радослав Янков и сребърната ни медалистка от Олимпиадата Мирела Демирева.


На официалната церемония ще бъде обявен и победителят в категорията Треньор на годината.Фаворити за отличието са треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев и старши-треньорът на ансамбъла ни по художествена гимнастика Ина Ананиева.


Първото място при отборите ще бъде определено между  националния ансамбъл по художествена гимнастика, мъжкият ни национален отбор по волейбол, футболният Лудогорец и националния ни отбор по хандбал за жени.


Церемонията по връчването на наградите ще се проведе на 20 декември в София, като водещи на събитието ще бъдат доскоршният капитан на националния ни отбор по волейбол Владимир Николов и лекоатлетката Ивет Лалова.