19min.bg

Община Пловдив не може да предостави Колежа на БФС

Община Пловдив не може да предостави стадион Христо Ботев на БФС за периода 14 - 16.11.2023 година, съобщиха от пресцентъра на общината. И поясниха: "В писмо до Българския футболен съюз Община Пловдив препотвърждава решението си от петък, а именно – няма възможност да предостави на БФС за ползване стадион Христо Ботев в периода 14-16.11.2023 г.


В свое становище Илиян Филипов, представляващ ДЗЗД Колежа, съобщава, че сроковете за прекратяване на строителните дейности, демобилизация и привеждане на строителната площадка във вид, в който тя няма да застрашава живота и здравето на гражданите, е прекалено кратък и няма как това да се случи за посочените дати. Към днешна дата ДЗЗД Колежа извършва СМР на сектори Б и Г и прилежащите им паркинги, които са планирани предварително и са част от процес, който не може да бъде прекъснат за толкова кратък срок. Предвидените СМР се извършват с тежка техника”, уточняват от община Пловдив.

"Всички дейности са планирани предварително и съобразени единствено с програмата на ФК Ботев Пловдив и тяхното изпълнение няма как технологично и в посочения срок да бъдат прекъснати и в допълнение да бъде обезопасена строителната площадка и прилежащите зони“, се казва в становището на ДЗЗД Колежа.

По-рано президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че "ако няма мач, България рискува изхвърляне от УЕФА".