19min.bg

Пак удрят Бербатов с отвличане

Пореден слух за отвличане разтърси живота на мегазевздата на българския футбол. След като  от края на миналата година до сега той, половинката му Елена и дъщеря им Деа последователно ставаха обект на похищение с различни мотиви, най-големият британски таблоид Сън гръмна с новината, че този път жертвата е брат му. 


Според автора на статията Гай Патрик 29-годишният нападател на Манчестър Юнайтед (който в навечерието на излизането на статията не игра при победата 5:2 над американските звезди на турнето в Щатите) следи развитието на ситуацията в родния си Благоевград, където Асен Бербатов е в неизвестност от един месец.


„Счита се че 23-годишният Асен е затънал в дългове заради магазина, който управлява заедно със съпругата си Мими. Преди три месеца полицията нахлу в дома му, конфискувайки компютри и документи във връзка с предполагаеми измами с кредитни карти и банкомати, свързани с модния бутик. Приятели на Асен съобщават, че след това той е изчезнал яко дим и не отговаря на телефонни обаждания. Миналата година имаше съобщения, че към семейството на Бербатов са отправяни заплахи за отвличане, придружени с искания на откуп за 500 000 паунда. Според слухове звездата на Юнайтед е в обтегнати отношения с брат си заради предполагаемата страст на Асен към хазарта и наркотиците“, пише Сън. Струващият 30 млн. паунда Бербатов бил получил даже съобщение за „допълнителни инструкции“ за брат си.


„Асен Бербатов не е отвлечен“, заяви дежурният офицер в ОД на МВР Благоевград. „На този етап няма подадена молба за отвличането на Асен Бербатов, но не мога категорично да твърдя“, че няма да постъпи такава“, допълни пресаташето на полицията в града Гергана Моралиева. Асен Бербатов е бил видян от приятели във вторник. Той живее на улица Васил Мечкуевски в непосредствена близост до обраното наскоро златарско ателие “Карат“.


„Написаното в Сън е пълна глупост“, каза майката на двамата Бербатови – Маргарита, която уточни, че всеки ден се чува с Асен. „Няма нищо вярно“, отсече пък мениджърът на Митко – Емил Данчев.


19' припомня първата среща на Бербо с българската мафия. Преди 11 години, когато е  изгряваща звезда на ЦСКА, той е отвлечен след тренировка от трима мъже, близки до покойния вече Георги Илиев, който искал да го накара да заиграе в неговия отбор Левски Кюстендил. "Това бе ужасно нещо, но беше отдавна", призна пред английските вестници бившият ас на Байер Леверкузен и Тотнъм.