19min.bg

Петър Хубчев е новият национален треньор

Петър Хубчев е новият селекционер на националния отбор по футбол. До извънредната ситуация се стигна, след като Ивайло Петев разтрогна договора си с БФС, за да поеме хърватския клуб Динамо (Загреб).


Дебютът на Хубчев начело на представителния ни тим ще бъде на 7 октомври, когато нашите гостуват на Франция в световна квалификация, а само три дни по-късно играят и срещу Швеция.


Хубчев си изгради репутацията на най-успешния треньор на Берое през новия век. Със старозагорския тим той триумфира с Купата на България, стана и вицешампион. Преди това стигна до финал за Купата и с втородивизионния Черноморец (Поморие). Хубчев бе освободен от Берое след домакинската загуба с 0:2 от ЦСКА в първия полуфинал за Купата на България миналия сезон.


Той бе част от поколението на четвъртите в света и бе основен стълб в отбраната на трикольорите на световното в САЩ`94. С националната фланелка той има 35 мача и едно попадение. Клубната му кариера като футболист минава през Осъм (Ловеч), Левски, Хамбургер и Айнтрахт (Франкфурт).