19min.bg

Пиронкова: Мисля, че опитах всичко

Цветана Пиронкова говори пред медиите на виртуална пресконференция след четвъртфиналния си мач на Откритото първенство на Съединените щати. Българката говори за двубоя със Серина снощи, оцени представянето си в Ню Йорк и говори за мястото на турнира от Големия шлем в кариерата ѝ, предаде БНР.


„Определено в първия сет мисля, че контролирах мача. Правех всякакви удари и всичко ми вървеше. Но знаете ли, очаквах че това няма да продължи вечно (усмихва се). Очаквах, че тя ще опита различни неща и ще вложи повече сила в ударите си, както и стана.


Нейният сервис очевидно е невероятно оръжие от гледна точка на тениса. Във втория сет тя имаше много по-малко непредизвикани грешки, а в третия сет изобщо нямаше грешки.


Аз през цялото време опитвах различни неща, но е много трудно да устоя срещу такава сила. Не съм сигурна колко мили в час беше нейното подаване, но в един момент го почувствах като бомба. Не знам колко аса е направила, но бяха доста.


Мисля, че опитах всичко. Разбира се, имах шансовете си и във втория сет, когато пробих. Сервисът ми не се държа толкова добре тогава. Но в същото време също започнах да се чувствам малко уморена. Все пак се борих до края на мача“, обясни пловдивчанката, която на 13 септември ще навърши 33 години.