19min.bg

Пиронкова надделя над Арн в Щутгарт

Поставената под №1 в квалификациите Цветана Пиронкова победи унгарката Грета Арн с 6-3, 7-6 (7) в мач от втори кръг на силния тенис турнир "Порше гран при" в Щутгарт, предаде БГНЕС.


Първата ни ракета стартира участието си в пресявките вчера с победа срещу състезателката от Тунис Селима Сфар с 6-4, 6-2, а днес отстрани и 30-годишната Грета Арн. Преди две години пловдивчанката загуби единствената си среща с Арн в Люксембург на твърди кортове, но днес успя да се наложи и да продължи напред в турнира.
В следващия кръг българката ще се срещне с победителката от мача между Каталин Мароси от Унгария и италианката Карин Кнап.
Съревнованието се провежда на червени кортове и е с награден фонд 700 000 долара, 107 000 от които са за победителката. Миналата година титлата спечели Йелена Янкович, която стана първата сръбкиня, триумфирала в турнира, провеждащ се от 1978 г. През 2008 г. Пиронкова също мина през квалификациите, след което победи Ализ Корне от Франция и загуби във втори кръг от настоящата първа ракета в света Динара Сафина.