19min.bg

По-малко от 500 души видяха поредния резил на националния


Пред обидно малко публика дори в условията на пандемия българският национален отбор по футбол допусна нова срамна загуба. Този път възпитаниците на Георги Дерменджиев паднаха с 0:1 от тима на Уелс, който дори беше без звездите си Арън Рамзи и Гарет Бейл. На трибуните на националния стадион Васил Левски имаше по-малко от 500 души, при разрешени от министъра на здравеопазването 8500 и чудесно време. За 90 минути в София родните национали не отправиха нито един точен удар към вратата на Уелс, а след късен гол във вратата на Николай Михайлов се стигна до ново поражение за възпитаниците на Дерменджиев.
През последните две години България изигра 19 мача, в които има едва една победа. В трите си срещи през последните 7 дни родните национали паднаха 3 пъти и допуснаха общо 7 гола във вратата си.
Капитанът в мача с Уелс – Николай Михайлов пък нападна съотборниците си след края на срещата. Според него  на отбора му липсва класа заради това, че няма достатъчно футболисти, играещи в силни първенства.
Вратарят беше критичен към нападателя Божидар Краев, макар да не го назова поименно. "Всеки трябва да си направи равносметка къде се намира в момента, защото някои - хайде да не конкретизирам, аз им го казах вече в съблекалнята - малко трябва да слязат на земята, защото сме много далеч от истината."
Преди дни Краев каза, че българите трябва да се гордеят с него, защото ще играе в групите на Шампионската лига с датския Мидтиланд, а след това посочи, че целта му е да вземе наградата Футболист на годината за 2020 г.


Снимка: БТА