19min.bg

Поп поведе нашите към Англия

И силите свише вече участват в подготовката на българския национален отбор по футбол. Старозагорският митрополит Галактион се качи в чартъра на нашите, които отлетяха за Англия за квалификацията от група G за европейското през 2012-а. 61-годишният духовник от Ветрен, за когото се знае, че е заклет фен на Левски, прочете една молитва още в самолета, но обеща, че ще направи водосвет и в съблекалнята на легендарния стадион Уембли.


„Бог пред нас и ний след него“, прекръсти се дядо Галактион при отлепянето на аероплана от пистата.


Още преди това на националите им тръгна по вода на аерогарата, когато две водоноски подмиха автобуса на БФС. Остава президентът Боби Михайлов и селекционерът Мъри Стоилов да се допитат до някой вещ в занаята дали това не значи, че в Лондон ще вали. Така или иначе това ще остане тайна и за по-голяма част от народа,  защото мачът ще се предава само по ТВ+ за абонатите на Булсатком.


„Трябва вече да почнем да печелим точки, квалификациите започват”, каза дълбокомислено пред журналистите Мъри и се почеса с лявата ръка отдясно, за да изрече после: „На 90%, да не кажа на 100% сме готови, имам идея кои играчи ще започнат.”


„Всички си носим по едно шалче в куфара и се надявам на един добър ден за българския футбол“, пък заяви Боби Михайлов. Следващото му прозрение обаче ще отеква във вечността със силата на велико географско откритие: „Англия е Англия.“