19min.bg

Последният кръг от груповата фаза на Шампионската лига зпочва

Днес започва последният кръг от груповата фаза на Шампионска лига. Тази вечер ще паднат всички въпросителни в половината от осемте групи на надпреварата. В различни точки на Европа ще се изиграят осем от 16-те срещи, като останалите ще се състоят утре, предава Gong.bg.



Големият въпрос днес е дали европейският клубен шампион Ливърпул ще продължи със защитата на титлата си от миналата година или ще се прости с трофея рано-рано. Възпитаниците на мениджъра Юрген Клоп имат нужда от минимум равенство срещу атрактивно играещия тим на Ред Бул Залцбург, за да подпечатат визите си за следващата фаза.



„Червените” са лидери в своята група Е с 10 точки, следвани от Наполи с 9 и Залцбург със 7. Единственият сигурен изпадащ е отборът на Генк, който има само една точка в актива си от пет мача и в последния си мач среща тима на Карло Анчелоти.



В група F ситуацията е подобна, като единственият отбор, който няма за какво да се бори е този на Славия Прага, който има само две точки в актива си. Чехите гостуват на Борусия Дортмунд , който е трети и ще търси задължителен успех, ако иска да продължи напред.



В другата среща един срещу друг се изправят Барселона и Интер, като двубоят е на „Джузепе Меаца” в Милано. „Каталунците” вече се класираха напред, като хикс или победа за домакините, биха класирали и „нерадзурите” напред и биха  обезсмислили победа на Дортмунд на „Сигнал Идуна Парк”.