19min.media

Правителственият самолет ще превози националния отбор по футбол до Белфаст

Правителственият самолет ще превози националния ни отбор по футбол до Белфаст, където тази вечер има мач, интересното е, че това не се прави за други далеч по-успешни спортове.


Вероятната причина, за да се наложи това решение е не добрата организация от страна на БФС, замаскирана като технически проблем.


Премиерът Димитър Главчев не уточни причината, но коментира, че е имало "възможност националите ни да не заминат". Посочи още, че Българският футболен съюз е заплатил разходите по транспорта.

Относно организацията на изборите Главчев посочи, че до момента са постъпили 168 сигнала за изборни престъпления. Образувани са 60 досъдебни производства и 587 протокола. Задържани са 30 души, а проведените полицейски операции са 160 спецоперации.

    "Ще продължим дотогава, докогато трябва, основната цел е да няма никакви изкривявания в изборния процес да няма нарушения при провеждането на изборите. В петък беше извършено публично удостоверяване на машините. Осъществено бе и довереното изграждане на кода от ЦИК в защитена среда".