19min.bg

ПСЖ извади Меси от състава за 2 седмици


Лионел Меси е отстранен от първия отбор на ПСЖ за срок от две седмици, съобщи френския вестник Екип. По-късно информацията разпространиха Ройтерс и Би Би Си, позовавайки се на свои източници от Париж.


Седемкратният носител на Златната топка е санкциониран от клуба си след неразрешено двудневно пътуване до Саудитска Арабия.


Предполага се, че 35-годишният футболист е поискал разрешение да пътува с рекламна цел, но му е било отказано. Меси има роля на посланик на туризма в Саудитска Арабия.


На аржентинеца е забранено да играе или да тренира с отбора, а заплатата му ще бъде удържана по време на отстраняването му.


Меси ще пропусне предстоящите мачове от Лига 1 срещу Троа и Аячо, но вероятно ще се завърне за мача срещу Оксер на 21 май.


Аржентинецът има договор с ПСЖ до края на сезона, като активно се говори, че към него има предложение от Саудитска Арабия. Неговият баща Хорхе Меси, който е и мениджър на играча, наскоро беше в кралството. Освен със Саудитска Арабия Меси е свързван с евентуално завръщане в Барселона. Интерес към него има и от САЩ.