19min.bg

Пулев: Догодина ще се бия отново за световната титла

   Събота в полунощ българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев ще се изправи срещу американеца Морис Харис в мач № 23 в кариерата си. Събитието ще се проведе на гала-вечер в Хамбург в чисто новата зала Inselparkhalle. Двубоят ще бъде втори за Кобрата в рамките на два месеца, след като през октомври победи бразилския ветеран Джордж Ариас.


Съперникът на българина е с богат опит на професионалния ринг, но не блести с особено впечатляваща визитка. 39-годишният американец има 25 победи с 11 нокаута, 17 загуби, 2 равни мача и един без излъчен победител. Последната среща на Захарния Мо, както е прякорът на родения в Ню Джърси боксьор, е от април миналата година, когато е нокаутиран от руснака Андрей Федосов.



Именно поради тази причина световните букмейкъри обявиха Кубрат Пулев за суперфаворит в мача. Коефициентът на българина е 1,01. Ставката за Харис достига до 21.


До момента Кобрата има 21 победи в 22 мача, 11 от които с нокаут. Единствената загуба на софиянеца е от доскорошния шампион в тежка категория Владимир Кличко. Пулев коментира своите цели на пресконференцията преди срещата си с Харис. „Треньорът ми Ули Вегнер знае как да изведе боксьор до световния връх. Работим в пълен синхрон заедно. Вярвам, че под негово ръководство, ще ставам все по-добър с всеки следващ мач. До една година искам отново да се боксирам за световната титла и този път да я спечеля!“, заяви Кобрата.